STOP 4: Tjek prisen - og er et tilbud altid et godt tilbud for dig?

Når du har arbejdet med Stop 4, ved du, hvordan du får mest for dine penge, når du handler i supermarkedet, og du har haft mulighed for at overveje, hvordan du bruger dine penge. 

Laura skal købe marmelade og kan se, at der er tilbud på den ene slags. Hun står med tre glas marmelade i den ene hånd og forsøger at regne ud, hvad der er det billigste køb.

Før I går i gang med at løse opgaven til Stop 4, skal I drøfte i gruppen, hvornår det kan være en god ide at købe stort ind.Nogle produkter kan I købe i mange forskellige varianter. Det kan være svært at overskue, hvilket produkt der er billigst, og hvilket produkt der har den kvalitet, I ønsker at købe. Et eksempel på et produkt, der findes i forskellige varianter, er jordbærmarmelade.

I skal nu kigge på prisskiltene herunder og finde ud af, hvilken type jordbærmarmelade der er billigst, og hvilken der er dyrest.

Undersøg, om der er sammenhæng mellem den mængde, I køber, og prisen.


Tænk over, om det kan være en forskel i kvaliteten af produktet, der er årsag til prisforskellen. Hvilke forskelle tror I, der er på de forskellige jordbærmarmelader? 
 
 
 Hvis det var jer, der var ude at handle, og der var mængderabat på jordbærmarmelade: ”Køb 3, betal for 2”, ville I så købe tre eller kun den ene, I skulle bruge lige nu? I hvilke situationer giver det mening at købe med mængderabat, og i hvilke situationer giver det ikke mening?
Supermarkedets tilbud og priser kan være svære at gennemskue. Klik på videoen herunder og se, hvordan I får mest for jeres penge.