STOP 3: Brug mærkerne på fødevarerne

Når du har arbejdet med Stop 3, kender du de to officielle mærkningsordninger på fødevarer, der viser, at en vare er sundere end andre lignende varer.

Laura skal vælge, hvilke boller hun vil købe til sin brunch. Hun står med et forvirret ansigtsudtryk og kigger på brødhylden. Hun vil gerne have, at det bliver en sund brunch, men der er så mange forskellige brød og boller at vælge imellem.


Drøft i gruppen: Hvilke mærkningsordninger skal I gå efter, hvis I fx gerne vil have nogle boller, der er sundere end andre?


Der findes ofte rigtig mange forskellige varianter af den samme vare i en butik. 

Forskellige mærker på varerne kan hjælpe jer til at træffe et valg.

Hvis I ønsker at spise sundt, er Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket gode at gå efter. 

I skal nu hjælpe Laura med at vælge boller til hendes brunch. 


   
 

  • Opgave 1: Skal Laura vælge bollerne på billedet med de to mærker, eller skal hun vælge krydderbollerne uden mærke, som hun plejer at tage? 

  • Opgave 2: Hvilke andre fødevaremærker kender I?

Man kan have forskellige grunde til at vælge den ene variant frem for de andre. Snak sammen i gruppen om, hvad der betyder mest for jeres valg hver især. Er det sundhed? Miljø? Økonomi? Økologi? Eller andre ting?





I Danmark findes der to mærker, som viser jer vej til sundere mad: Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket. 

Klik på de tre links herunder, og læs, hvad de to mærker betyder.