STOP 3: Brug mærkerne på fødevarerne

Når du har arbejdet med Stop 3, kender du de to officielle ernæringsmærker på fødevarer, og du har haft mulighed for at overveje din egen holdning til fødevaremærker generelt.

Laura skal vælge, hvilke boller hun vil købe til sin brunch. Hun står med et forvirret ansigtsudtryk og kigger på brødhylden. Hun vil gerne have, at det bliver en sund brunch, men der er så mange forskellige brød og boller at vælge imellem.


Før I går i gang med at løse opgaven til Stop 3, skal I drøfte i gruppen, hvilke fødevaremærker I kender, og hvad de betyder? Hvilke mærker skal I gå efter, hvis I gerne vil have nogle sunde boller?



I den enkelte butik er der ofte mange varianter af den samme vare, og derfor skal I træffe et aktivt valg, også når I køber helt almindelige dagligvarer.

   
 

Forskellige mærker på varer kan guide jer til at træffe et valg. Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket er gode at gå efter, hvis I ønsker at spise sundt. 

I skal nu hjælpe Laura med at vælge boller til hendes brunch. Diskutér i gruppen, hvad der betyder mest for jeres valg. Er det sundhed? Miljø? Økonomi? Økologi? Eller andre ting?




I Danmark findes der to  mærker, som viser jer vej til sundere mad: Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket. Klik på de fire links herunder, og lær, hvad de to mærker betyder.