STOP 1: Planlægning af indkøb

Når du har arbejdet med Stop 1, ved du, hvordan du kan planlægge dine indkøb, og du har haft mulighed for at overveje, hvordan du vil skrive en indkøbsseddel.

Laura står og kigger ind i sit køleskab derhjemme. Hun har tænkt over, hvad hun skal lave til sine veninder, når de kommer til brunch på lørdag. De skal i hvert fald have boller med forskelligt pålæg og ost. De skal også have pandekager, æg og måske bacon og frugt. Og så selvfølgelig juice, te og smoothie. Køleskabet er ret tomt. Der er en bakke æg, noget mælk, lidt pølse og noget smør.


Før I går i gang med at løse opgaven til Stop 1, skal I drøfte i gruppen, hvordan I lettest får lavet en indkøbsseddel.I skal nu hjælpe Laura med at skrive en indkøbsliste. Hvad mangler hun til sin brunch?

I kan gøre det lettere for Laura at finde tingene på indkøbslisten, hvis I tænker over, hvilke afdelinger hun skal i for at finde det, hun skal bruge.

Drøft til sidst i gruppen, hvad I vil gøre, næste gang I skal ud og handle. Hvordan vil I planlægge jeres indkøb?

Når I skal skrive en indkøbsseddel, kan det være en fordel at tænke på, hvordan jeres supermarked er indrettet. På den måde kan I skrive varerne op i den rækkefølge, som I finder dem i butikken. Dermed kan I både spare tid og undgå at blive fristet.


I kan lade jer inspirere af tegningen herunder.