STOP 4: Tjek prisen - og er et tilbud altid et godt tilbud for dig?

Når du har arbejdet med Stop 4, ved du, hvordan du får mest for dine penge, når du handler i supermarkedet, og du har haft mulighed for at overveje, hvordan du bruger dine penge.

Nikolaj skal bruge hakkede tomater og ser, at der er tilbud på dem i denne uge. Han putter derfor så mange dåser hakkede tomater, som han kan bære, op i sin indkøbskurv, imens han forsøger at regne ud, hvad der er det billigste køb.


Før I går i gang med at løse opgaven til Stop 4, skal I drøfte i gruppen, hvornår det kan være en god ide at købe stort ind?Nogle produkter kan I købe i mange forskellige varianter. Det kan være svært at overskue, hvilket produkt der er billigst, og hvilket produkt der har den kvalitet, som I ønsker at købe. Et eksempel på et produkt, der findes i forskellige varianter er flåede tomater. 


I skal nu kigge på prisskiltene herunder og finde ud af, hvilken type hakkede tomater der er billigst, og hvilken type der er dyrest. 

Undersøg, om der er sammenhæng mellem den mængde, I køber, og prisen – altså er det billigere at købe en karton (500 g) frem for en dåse (400 g)? 

Tænk over, om der kan være en forskel i kvaliteten af produktet, der er årsag til prisforskellen. Hvilke forskelle tror I, der er på de forskellige typer hakkede tomater? 


 

 
 
 
 

Hvis det var jer, der var ude at handle, og der var mængderabat på hakkede tomater: ”Køb 5, betal for 3”, ville I så købe fem, eller kun de to, I skulle bruge lige nu? I hvilke situationer giver det mening at købe med mængderabat, og i hvilke situationer giver det ikke mening?Supermarkedets tilbud og priser kan være svære at gennemskue. Klik på videoen herunder, og se, hvordan I får mest for jeres penge.