STOP 3: Brug mærkerne på fødevarerne

Når du har arbejdet med Stop 3, kender du de to officielle mærkningsordninger på fødevarer, der viser, at en vare er sundere end andre lignende varer.

Nikolaj har besluttet at lave sin lasagne selv og skal nu vælge lasagneplader. Han står og kigger på hylden med lasagneplader med et forvirret ansigtsudtryk. Han ved, at Line vil have en sund lasagne. Han i tvivl om, hvilke plader han skal vælge, og der er så mange at vælge imellem. 


Drøft i gruppen: Hvilke mærkningsordninger skal I gå efter, hvis I fx gerne vil have nogle sunde lasagneplader?


Der findes ofte rigtig mange forskellige varianter af den samme vare i en butik.

   
 

Forskellige mærker på varerne kan hjælpe jer til at træffe et valg.

Hvis I ønsker at spise sundt, er Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket gode at gå efter.

I skal nu hjælpe Nikolaj med at vælge lasagneplader.


  • Opgave 1: Hvilken én af de to slags lasagneplader på billedet skal Nikolaj købe, hvis han skal følge Lines ønske om en sund lasagne?

  • Opgave 2: Hvilke andre fødevaremærker kender I?

Man kan have forskellige grunde til at vælge den ene variant frem for de andre. Snak sammen i gruppen om, hvad der betyder mest for jeres valg hver især. Er det sundhed? Miljø? Økonomi? Økologi? Eller andre ting?



I Danmark findes der to mærker, som viser jer vej til sundere mad: Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket. 

Klik på de tre links herunder, og lær, hvad de to mærker betyder.