STOP 3: Brug mærkerne på fødevarerne

Når du har arbejdet med Stop 3, kender du de to officielle ernæringsmærker på fødevarer, og du har haft mulighed for at overveje din egen holdning til fødevaremærker generelt.


Nikolaj har besluttet at lave sin lasagne selv og skal nu vælge lasagneplader. Han står og kigger på hylden med lasagneplader med et forvirret ansigtsudtryk. Han ved, at Line vil have en sund lasagne. Han i tvivl om, hvilke plader han skal vælge, og der er så mange at vælge imellem. 


Før I går i gang med at løse opgaven til Stop 3, skal I drøfte i gruppen, hvilke fødevaremærker I kender, og hvad de betyder. Hvilke mærker skal I gå efter, hvis I fx gerne vil have nogle sunde lasagneplader?  



I den enkelte butik er der ofte mange varianter af den samme vare, og derfor skal I træffe et aktivt valg, også når I køber helt almindelige dagligvarer.

   
 

Forskellige mærker på varerne kan guide jer til at træffe et valg. Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket er gode at gå efter, hvis I ønsker at spise sundt. 

I skal nu hjælpe Nikolaj med at vælge lasagneplader. Diskutér i gruppen, hvad der betyder mest for jeres valg. Er det sundhed? Miljø? Økonomi? Økologi? Eller andre ting?




I Danmark findes der to mærker, som viser jer vej til sundere mad: Nøglehulsmærket og Fuldkornsmærket. Klik på de fire links herunder, og lær, hvad de to mærker betyder.