Velkommen

Denne side er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Du kan også bruge materialet, hvis du går på en anden ungdomsuddannelse eller i 9. eller 10. klasse. 

Ved hjælp af cases, opgaver og videoer får du ideer til og mulighed for at tænke over, hvordan du kan træffe gode, sunde og prisbevidste valg, når du skal handle i supermarkedet.

Du skal vælge enten at arbejde med case 1 eller 2. De to cases er bygget op på samme måde, hvor du igennem seks stop skal hjælpe enten Nikolaj eller Laura med at handle. Du vil opnå den samme læring, uanset om du vælger case 1 eller 2, men selve de valg, du skal hjælpe Laura eller Nikolaj med at træffe, vil være forskellige.

Case 1: Nikolajs lasagne
Case 2: Lauras brunch


Når du og din gruppe har været igennem de seks stop i case 1 eller 2, har I mulighed for at dyste imod hinanden i en quiz, hvor I kan se, hvem der har lært mest om indkøbssituationen.

Du kan vælge, hvilken case du gerne vil arbejde med ved at trykke på billedet af Nikolaj eller Laura herover. Du kan også finde de to cases under fanen 'Undervisning' øverst på siden.

God tur igennem supermarkedet!
Materialet er udviklet i samarbejde mellem Munksgaard og Forbrugerrådet Tænk


Forfatter:
 
Elin Kristensen, Social&SundhedsSkolen i Herning 


Munksgaard

Redaktør:
 
Lissi Hansen

Digital projektleder: Ida Sveistrup Søgaard

Indlægning: Ida Sveistrup Søgaard

Forbrugerrådet Tænk


Projektleder:
Sofie Risborg

Kommunikationsansvarlig: Caroline Boutrup Nielsen